Публикатор

angle-left Kohti neljättä jaksoa

Kohti neljättä jaksoa

Tästä voit lukea mitä kolmanteen jaksoon kuului ja mitä neljäs jakso tuo tullessaan.

Lukuvuoden kolmas jakso on aivan viimeisillään ja päättöviikon viimeinen päivä on parhaillaan menossa. Ennen pikaista katsausta menneeseen jaksoon on hyvä jo kurkistaa hieman tulevaan.

Lukuvuoden neljäs jakso on perinteisesti lukuvuoden tapahtumarikkain jakso. Abiturientit viettävät penkkareita ja siirtyvät niiden jälkeen lukulomalle jatkamaan opiskelua ylioppilastutkinnon kokeita varten. Näillä näkymin abit saavatkin järjestää penkkarit koulun sisäisenä tapahtumana koronaan liittyviä suosituksia noudattaen.  

Penkkaripäivää on perinteisesti seurannut vanhojenpäivä. Wanhat ovat päättäneet juhlistaa päivää lukiolla koulun oman väen kesken, mutta varsinaiset vanhojentanssit on tarkoitus järjestää vasta huhtikuussa. Tanssimuuvit on harjoiteltu. Toivottavasti koronarajoitukset silloin jo sallivat tapahtuman järjestämisen ainakin opiskelijoiden läheisille.

Myös kevään 2021 ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään neljännen jakson aikana. Kiteen lukiossa kokeita järjestetään 16.3.-31.3. Ylioppilastutkintolautakunta päätti jakaa koepäiviä useammaksi, jotta kokeiden järjestämisessä pystyttäisiin noudattamaan koronasuosituksia.  Tutkintosali on siis kovassa käytössä reilun kahden viikon ajan.

Sitten katsaus kolmanteen jaksoon. Opiskelijoiden ja henkilökunnan arkea mullisti heti jakson alussa lukioonkin annettu maskisuositus. Kouluyhteisön väki on toiminut vastuullisesti ja ottanut maskit hyvin käyttöön ja siten sitoutunut turvaamaan oman ja toisten terveyden.

Pitkä joululoma katkaisi kolmannen jakson ja sen aikana on ilmeisesti saatu vedettyä hyvin happea, sillä loppujakso on mennyt kuin siivillä. Ihan kaikkea virkistystä ei korona ole onneksi meiltä vienyt ja Kiteesalin väljissä tiloissa saimme hyvin toteutettua turvavälit kun Teatteri Taimine kävi vierailulla koulussamme. 

Neljännen ja viidennen jakson välissä järjestettävällä teemaviikolla aiheena on yrittäjyys ja sitä varten joukko kiteeläisiä yhteistyöhön osallistuvia yrittäjiä kävi lukiolla suunnittelupalaverissa. 

Abiturienteilla on menossa preliminäärikokeet ja valmistautuminen ylioppilastutkinnon kokeisiin on kovassa vauhdissa. Kahden seuraavan viikon ajaksi abeille on laadittu erillinen lukujärjestys, joka sisältää esimerkiksi preliminäärikokeiden palautetunteja ja ylioppilastutkinnon kokeisiin valmistautumista. Lisäksi lukuloman aikana abeilla on mahdollisuus osallistua yo-preppauksiin tutkintoonsa kuuluvissa oppiaineissa.

Normaalin koulutyön ohella lukion opettajakunta paiskii töitä Kiteen lukion uuden opetussuunnitelman viimeistelyn parissa. Opintotarjonta ensi lukuvuonna aloittaville opiskelijoille on valmiina ja sitä onkin jo esitelty peruskoululaisille.

Seuraava katsaus on luvassa huhtikuun alkupuolella kun aloitetaan lukuvuoden viimeinen jakso.

Abit preli