Yhteistyö eri oppilaitoksissa

Yhteistyö eri oppilaitoksissa

Seudullinen yhteistyö

 

Kiteen lukion yhteistyökumppaneita Keski-Karjalassa ovat:

  • Keski-Karjalan kansalaisopisto 
  • Keski-Karjalan musiikkiopisto
  • Kiteen evankelinen kansanopisto
  • Riveria
  • Tohmajärven lukio

 

Kysy lisää lukion opinto-ohjaajilta!

 

Korkeakouluyhteistyö

 

Kiteen lukio tekee yhteistyötä Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Korkea-asteen opintoja hyväksiluetaan lukion oppimäärään siten, että 1,5 - 2 opintopistettä vastaa laajuudeltaan yhtä lukiokurssia.

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa lukiolaisille Väyläopintoja. Kyseiset opinnot ovat maksuttomia - joudut maksamaan ainoastaan tutkintomaksun 10€, jos suoritat vaikkapa hygieniapassin. Hygieniapassi (kaikille) ja anniskelupassi (yli 18-vuotiaille) ovat hyödyllisiä kesätöitä hakiessa. Voit myös parantaa vaikkapa ruotsin osaamistasi Svensk klinik -kurssilla. 

Itä-Suomen yliopiston avoin opetustarjonta on kaikkien lukiolaisten ulottuvilla. Kiteen lukio maksaa kurssimaksun, jos suoritat Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opintoja lukioaikana. Jos siis kiinnostuit, ota yhteyttä lukion rehtoriin.

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa tai avoimessa yliopistossa antaa mahdollisuuden hankkia syvempää osaamista itseä kiinnostavista asioista. Lisäksi opinnot auttavat tutustumaan eri aloihin, mikä voi helpottaa oman jatkokoulutuspaikan valintaa.  Osa opinnoista on tarkoitettu nimenomaan eräänlaiseksi maistiaiseksi, eli avaamaan käsitystä siitä, mistä kyseisen alan opinnoissa on ylipäätään kyse.

 

 

PTV content

Otsikko: Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

Otsikko: Yhteystiedot

    YHTEYSTIEDOT

Asset Publisher

PTV content

Sivu arviointi ja palaute