Ajankohtaista Kiteen lukiossa

angle-left Tähän asti tapahtunutta

Ensimmäisen jakson aikana tapahtunutta

Tähän uutiseen on koostettu tiivis katsaus Kiteen lukion lukuvuoden 2020 - 2021 ensimmäisen jakson tapahtumista.

Tapahtui Kiteen lukiossa ensimmäisen jakson aikana…

 

Ensimmäinen jakson päättöviikko on lopuillaan ja kurssit enää lähinnä arviointeja vailla. Tässä vaiheessa onkin hyvä hetki muistella alkusyksyn tapahtumia. Lukuvuoden 2020 – 2021 aloitus taisi jännittää kaikkia kouluyhteisömme jäseniä, sillä olihan takana poikkeuksellinen etäopiskelukevät.  Lukio-opintonsa Kiteen lukiossa aloitti kaikkiaan 52 ensimmäisen vuoden opiskelijaa. Opintojaan jatkoi 105 opiskelijaa.  Viime kevään jälkeen jälleennäkemisen riemu sekä henkilökunnalla että opiskelijoilla oli suuri. Koulu tuntui taas koululta. Onneksi olemme saaneet opiskella lähiopetuksessa tähän asti.

Pienen lisäjännityksen koulun alkuun toi pysäköintialueen remontin valmistuminen. Onneksi se valmistui ajoissa ja lukiolle on ollut entistäkin mukavampi saapua aamuisin opiskelemaan ja töitä tekemään. Ensimmäisessä jaksossa on opiskeltu äidinkieltä, englantia, saksaa, terveystietoa, matematiikkaa, uskontoa, fysiikkaa, ruotsia, historiaa, venäjää, psykologiaa, opinto-ohjausta, biologiaa, liikuntaa, kemiaa, kuvataidetta, suomea toisena kielenä, filosofiaa ja digitaalisen opiskelun periaatteita. Sen lisäksi on tapahtunut paljon muuta.

 

Lukuvuoden alkuun saimme, myös poikkeuksellisesti, vielä juhlistaa kevään 2020 ylioppilaita heille omistetulla juhlalla. Vielä kerran onnea kaikille tutkinnon suorittaneille.

 

Perinteisesti lukuvuoden alussa on lukion aloittaville järjestetty erikoisohjelmaa. Tänäkin syksynä tutor-opiskelijat olivat valmistelleet mukavaa ohjelmaa ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Ryhmäytymispäivän ohjelmassa oli mm. retkilounas ja pelejä ja leikkejä, joissa oli mahdollisuus tutustua oman ohjausryhmän jäseniin ja ryhmänohjaajiin.

 

Lukio-opintojen aloittavien kotiväenilta on tärkeä tilaisuus lukuvuoden alussa. Ensimmäistä kertaa Kiteen lukion historiassa oli tänä syksynä myös kotiväeniltaan mahdollisuus osallistua etäyhteydellä.

Lukiokoulutuksen yleissivistävään tehtävään kuuluu myös kulttuurikasvatus. Svenska Nu -verkoston tarjoamana saimme kokea Svedu och Pellen En rocklektion på svenska -esityksen.

'

 

Syksyn ylioppilastutkinnon kokeet ajoittuvat myös ensimmäiseen jaksoon. Koska Ylioppilastutkintolautakunta päätti osaltaan jakaa kokeita useammalle päivälle osana koronaviruksen leviämisen estämistä, kokeet näkyivät tavallistakin enemmän koulun arjessa. Tätä kirjoittaessa tutkintoverkko oli jo purkuvaiheessa ja tavarat pakattuna talviunille. Herätellään ne sieltä seuraavan kerran maaliskuussa 2021.

Ensimmäisen jakson loputtua alkaa toinen jakso. Vallitsevassa pandemiatilanteessa koulun väki joutuu pohtimaan monia perinteisiä käytänteitä uusiksi. Opiskelijoiden kanssa on jo ensimmäisen jakson aikana kerrattu etäopiskelutaitoja siltä varalta, että osa lukiosta tai koko lukio joutuisi siirtymään etäopiskeluun. Perinteet ovat koulumaailmassa vahvoja ja tapana on ollut toivottaa uudet opiskelijat tervetulleeksi lukioon. Lukion aloittaneiden yhteistä juhlaa Tohmajärven lukion kanssa emme ikävä kyllä pysty järjestämään tänä syksynä mutta suunnittelu Kiteen lukion oman tapahtuman parissa on kiivaasti käynnissä.

 

Pysykää kuulolla, pysykää terveinä! 

Lukio parkkipaikka